Volg al onze blogs en andere online activiteiten op de voet en mis niets. Laat onze blogs jou inspireren in onze expertise: coaching op het gebied van stress, spanning en werkdruk.

17-02-2021 Linkedin post

SLIM-subsidie voor het MKB? Ja leuk, maar wat een gedoe!
Herkenbaar? Ja én nee. Want wij hebben ervaring in de SLIM-subsidietrajecten en ontzorgen jou maximaal bij het aanvragen, de correspondentie én de afhandeling. Zo krijg je in de praktijk tot wel 95% van alle kosten van het organisatie-/medewerkers-ontwikkelingstraject gesubsidieerd én hoef je er nauwelijks iets aan te doen. Nou ja, nauwelijks? Natuurlijk wel waar het écht om gaat: het met onze expertise (door)ontwikkelen van jouw mkb-organisatie én je medewerkers.
Meld je nu aan voor het webinar en laat je bijpraten over de mogelijkheden. Of neem contact met ons op.

https://lnkd.in/dckc-zN

12-02-2021 Linkedin blog

Interessante Infographic over de "Oorzaken, gevolgen en risicogroepen van Burn-out" van TNO.

In het uitgebreide rapport worden daarbij de volgende tips gegeven per doelgroep om burn-out te voorkomen:

Medewerkers: op tijd aan de bel trekken bij de leidinggevende om op deze wijze uitval te voorkomen, aanpassingen in het werk voorstellen, op tijd proberen te ontspannen (bijvoorbeeld door te sporten) en de tijd nemen voor echt herstel om terugval te voorkomen.

De organisatie als geheel: zorgt dat leidinggevenden goed leren omgaan met deze problematiek, beginnende medewerkers goed begeleiden en borgen dat er binnen de bedrijfscultuur geen stigma ligt op psychische klachten. Ook vele eisen tegelijkertijd zorgt bij medewerkers voor veel burn-out klachten.

Leidinggevenden: actief signaleren en echt luisteren naar de medewerker, helder communiceren en op tijd actie ondernemen als het gaat om aanpassingen in het werk of het inschakelen van een professional.

08-02-2021 Linkedin post

De coronacrisis heeft impact, zeker voor het MKB. Of je nu juist beter draait of alles uit de kast moet halen om te overleven; één ding hebben we gemeen: we worden gedwongen te veranderen, zaken anders te doen. Medewerkers en het personeelsbeleid moeten hierin meebewegen en dat gaat vaak niet vanzelf en vlekkeloos.
Tijdens ons webinar praten we hierover door, geven we je inzicht in de SLIM-subsidie en hoe je die kunt gebruiken om de uitdagingen van de crisis het hoofd te bieden. Want de veranderplannen die voldoen aan de (relevante) criteria worden vanuit de subsidie bijna volledig vergoed!
En, als je wilt, maken wij tijdens een vervolgafspraak samen een plan op maat die wij namens jou kunnen indienen. Makkelijk, goedkoop, kundig én noodzakelijk!
Het webinar wordt georganiseerd door Covidius en Open en Eerlijk Coaching (OEEC). Covidius is expert op het gebied van organisatie(verander)cultuur, communicatie en loopbaanassessments. OEEC is expert op individuele persoonlijke ontwikkeling en het omgaan met verandering.

Duur: 1 uur.
Kosten: Gratis.
Meld je nu aan via: https://lnkd.in/dckc-zN

05-02-2021 Linkedin blog

Onze samenwerkingspartner Patrick van Hees, auteur oa De Geluksprofessor vertelt in de podcast van de De Telegraaf over geluk. Een mooie podcast die veel mensen kan helpen juist in deze corona tijd.
Onze coaches zijn gecertificeerd als CHAP practitioner, wij helpen jou of jouw medewerkers met een consult om jouw CHAP geluksprofiel te begrijpen en hiermee aan de slag te gaan.

02-02-2021 Linkedin post

Een hele mooie en helder uitgelegde video van de International Coaching Federation over de zesde kerncompetentie 'Luistert actief'.
Hier wordt met mooie voorbeelden helder gemaakt wat actief luisteren is en wat er bij komt kijken.

01-02-2021 Linkedin blog

Is jouw onderneming getroffen door de cornonacrisis? Op 3 maart organiseren Covidius en Open en Eerlijk Coaching (OEEC) een Webinar over hoe je als MKB'er de SLIM-subsidie kunt gebruiken om de uitdagingen van de crisis het hoofd te bieden.
Wil je liever direct een persoonlijk gesprek, geef dit aan in het aanmeldformulier!

Duur: 1 uur.
Kosten: Gratis.
Meld je nu aan via: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSd4IQileT1vZBPvV9bYNArMzb3lM9rkBS9qeKgmu80fKjo17Q/viewform

29-01-2021 Linkedin post

Wij helpen de medewerkers van jouw organisatie hun geluk inzichtelijk te krijgen. Hoe vergroot je je (werk)geluk, hoe zet je jouw geluksvoorspellers maximaal in?

Vanuit ons landelijk netwerk van CHAP-practitioners helpt Open en Eerlijk Coaching (OEEC) jou je geluk te vergroten.
Wij werken samen met Patrick van Hees, auteur oa De Geluksprofessor en het CHAP Happiness Institute.

De CHAP is een wetenschappelijk bewezen en onderbouwd instrument.

29-01-2021 Linkedin blog

Wij helpen jouw organisatie met het aanvragen van de SLIM-subsidie en ontwerpen voor een programma. Kijk de video waarin Marcel van Bergen je meer informatie geeft. Wil je nog meer weten? Volg 3 maart het webinar of vraag een persoonlijk gesprek aan.

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSd4IQileT1vZBPvV9bYNArMzb3lM9rkBS9qeKgmu80fKjo17Q/viewform

28-01-2021 Linkedin post

Tips (en oproep!) per doelgroep om burn-out te voorkomen:

Medewerkers: op tijd aan de bel trekken bij de leidinggevende om op deze wijze uitval te voorkomen, aanpassingen in het werk voorstellen, op tijd proberen te ontspannen (bijvoorbeeld door te sporten) en de tijd nemen voor echt herstel om terugval te voorkomen.

De organisatie als geheel: zorgt dat leidinggevenden goed leren omgaan met deze problematiek, beginnende medewerkers goed begeleiden en borgen dat er binnen de bedrijfscultuur geen stigma ligt op psychische klachten. Ook vele eisen tegelijkertijd zorgt bij medewerkers voor veel burn-out klachten.

Leidinggevenden: actief signaleren en echt luisteren naar de medewerker, helder communiceren en op tijd actie ondernemen als het gaat om aanpassingen in het werk of het inschakelen van een professional.

(Arbo) professionals: naast de vele positieve acties die bedrijfsarts en andere (arbo)professionals al nemen is het van belang niet te snel druk te leggen op werkhervatting.

Collega’s: niet te veel met goede raad komen omdat dat veelal als onnodige druk wordt ervaren.

De overheid: kan zorgen dat de vaak lange wachttijden voor behandelingen aangepakt kunnen worden.

Uit: Een grootschalig onderzoek van TNO naar de oorzaken, gevolgen en risicogroepen bij Burn-out.

 

28-01-2021 Linkedin blog

Voor heel veel medewerkers, managers, ondernemers, thuiswerkers, zorgmedewerkers, pakketbezorgers, thuiswerkende ouders en al die mensen die ik vergeten ben, is dit een heftige tijd. TNO meldt dat veel mensen last hebben van ernstige stress.

Zorg goed voor jezelf, denk aan je eigen mentale vitaliteit en ga tijdig met iemand in gesprek om de balans in je leven te behouden of terug te vinden.

26-01-2021 Linkedin post

 vertelt over de mogelijkheden van de SLIM-subsidie. Pak deze kans als ondernemer. Wij helpen je graag verder. Neem contact op met Open en Eerlijk Coaching (OEEC) of Covidius om meer te leren over de SLIM-subsidie of woon ons webinar bij op 3 maart 2021.

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSd4IQileT1vZBPvV9bYNArMzb3lM9rkBS9qeKgmu80fKjo17Q/viewform

 

25-01-2021 Linkedin blog

Groei sterker met de subsidiepot van de SLIM-regeling voor het MKB!
In maart kan je je inschrijven voor de nieuwe ronde. Heb je ook ideeën of misschien al plannen om met de (door)ontwikkeling van je medewerkers en organisatie aan de slag te gaan? Ben je benieuwd welke mogelijkheden er zijn binnen deze subsidie?
Op 3 maart organiseren Covidius en Open en Eerlijk Coaching (OEEC) en Eerlijk Coaching een Webinar hierover.

Duur: 1 uur (16:00 uur).
Kosten: Gratis.
Meld je nu aan via: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSd4IQileT1vZBPvV9bYNArMzb3lM9rkBS9qeKgmu80fKjo17Q/viewform

22-01-2021 Linkedin post

Kamerbrief over aanpak psychosociale arbeidsbelasting: De Staatssecretaris SZW beschrijft hierin de belangrijkste conclusies uit het onderzoek van TNO naar de oorzaken, gevolgen en risicogroepen bij Burn-out.

1.3 Miljoen Nederlanders ervaren Burn-out klachten en verzuim door werkstress. Werkdruk kost werkgevers per jaar €3,1 miljard. Het TNO onderzoek laat zien dat oorzaken van burn-outklachten bij werknemers vaak meerdere, verschillende en gestapelde oorzaken kennen. De oorzaken blijken zeer divers en werk-, persoons- én maatschappelijk gerelateerd.

Hieruit komt naar voren dat preventie van groot belang is en dat leidinggevenden hierbij een cruciale rol vervullen door actief te signaleren, te luisteren en te handelen. Het voorkómen van klachten en vooral van uitval als gevolg van (burn-out)klachten begint bij het signaleren van klachten en hierover tijdig met de leidinggevende in gesprek gaan. De werknemer heeft zelf ook invloed op het voorkomen van klachten, zoals het tijdig aan de bel trekken bij de leidinggevende en voldoende tijd nemen voor ontspanning en herstel.

Wij onderschrijven dit volledig!

N.B. Het volledige onderzoek van TNO: https://www.rijksoverheid.nl/documenten/publicaties/2021/01/11/bijlage-rapport-trends-risicogroepen-oorzaken-en-gevolgen-burnouteindrapport

22-01-2021 Linkedin blog

Graag delen we de 5e video uit de serie van de International Coaching Federation over de 8 kerncompetenties. Deze video gaat over het aanwezig zijn in het moment bij de cliënt.

20-01-2021 Linkedin post

We hebben een mooie mijlpaal gehaald. 500 Volgers van Open en Eerlijk Coaching (OEEC)!
Hier zijn we zeker trots op.
Wat fijn om te zien dat er zoveel mensen zijn die ons op de voet volgen.

20-01-2021 Linkedin blog

Samen met Cenzo B.V. helpt Open en Eerlijk Coaching (OEEC) door heel Nederland medewerkers mentaal vitaal te worden en te blijven. Iets waar veel behoefte aan is in deze tijd van lockdown en thuiswerken. De juiste zorg op het juiste moment!

19-01-2021 Linkedin post

Ben je het thuiswerken zat? Zie je niet meer hoe je de balans weer terug krijgt? Wordt er aan alle kanten aan je getrokken?
Ga eens in gesprek met een mental coach van Open en Eerlijk Coaching (OEEC). Wij helpen medewerkers mentaal vitaal te worden en te blijven.

Ga in gesprek met je werkgever om de mogelijkheden te bespreken. Wij zijn vanuit onze samenwerking met Cenzo B.V. aangesloten bij de meeste bedrijfszorgverzekeringen en daardoor vaak in te zetten door jouw werkgever.

18-01-2021 Linkedin blog

Hoewel thuiswerkers gelukkiger en productiever zijn wanneer zij er zelf voor kiezen om thuis te werken, speelt verplicht thuiswerken burn-outs juist in de kaart. Ook kan het leiden tot onverschilligheid tegenover het werk.

Nu.nl schrijft hierover. Hoe herken je signalen van burn-out en wat je er zelf aan kunt doen.

Wij bieden ondersteuning aan medewerkers die stress en werkdruk ervaren. Ook bij een verstoorde werkprivé balans.
Tijdig ondersteuning inzetten kan enorm veel leed voorkomen. Voorkom burn-outs!

15-01-2021 Linkedin post

Wij helpen jou of jouw medewerkers hun doelen te bereiken. Met een mental coach leer je doelen te formuleren, obstakels te onderzoeken en nieuwe wegen te ontdekken. Met een mental coach kun je leren buiten de je gebaande paden te denken om een breder perspectief te ontwikkelen. Tevens kun je in een veilige omgeving onderliggende overtuigingen aankijken.

Wil je als medewerker aan de slag met een mental coach? Ga eens in gesprek met je werkgever of leidinggevende. In veel gevallen kan je werkgever je hierin ondersteunen. Vanuit Open en Eerlijk Coaching (OEEC) zijn wij opgenomen in veel werkgeversportalen en hebben overeenkomsten met bedrijfszorgverzekeringen. Voel je vrij ons te benaderen met vragen over hoe een coachingstraject in te zetten.

13-01-2021 Linkedin blog

Hoe beïnvloeden emoties het gevoel van druk. De Associatie voor Coaching schrijft hierover. In een mooi artikel over emoties, zelfmotivatie en zelfbedrog.

Bekijk het artikel

12-01-2021 Linkedin post

Lockdown, wat een uitdaging. Ik werk zoveel mogelijk thuis, zoals iedereen. Maar naast het werk heb ik ook twee hele lieve kinderen die ook graag aandacht van papa willen. Door de dag heen probeer ik zo goed mogelijk schooltje te spelen en te werken. Het gaat me eigenlijk wel goed af. Al merk ik dat goed focussen moeizaam gaat. Altijd praat, lacht of gilt er een kind tussen mijn gesprekken door. Zeker op de momenten dat ik me even wil concentreren. En ik begrijp het. Voor mijn kinderen is het echt wel een uitdaging.
Ik bemerk soms een schuldgevoel. Een gevoel dat ik het net niet goed genoeg doe. Aandacht aan mijn kinderen geven en ook aandacht aan werk. Soms loop ik even weg met mijn telefoon als mijn zoontje van drie als een dweil op de grond ligt. Dat voelt niet goed, maar ik zie dan ook geen andere oplossing.
Als ik ze aan het einde van de dag dan naar bed breng vraagt mijn dochter, “Papa, gaan we morgen weer schooltje spelen?” We hebben het best goed gedaan met elkaar!
En dan, de rust is terug in huis. Even lekker op de bank… oh nee, nog wat werk inhalen in de avond.

De onzichtbare impact van de lockdown is groot. Help je medewerkers mentaal vitaal te blijven. Mental coaching kan echt behulpzaam zijn in dit soort situaties.

11-01-2021 Linkedin blog

Wat doet jouw onderneming om medewerkers mentaal vitaal te houden? Juist in deze tijd merken wij dat er veel behoefte is aan ondersteuning. Laat medewerkers niet omvallen.

08-01-2021 Linkedin post

De International Coaching Federation brengt een serie video's uit over de vernieuwde kerncompetenties voor professionele coaches. Vanuit Open en Eerlijk Coaching (OEEC) zijn deze competenties uitgangspunt voor onze coaches.

Deze video gaat over de vierde kerncompetentie rondom het tot stand komen en onderhouden van vertrouwen en veiligheid.

06-01-2021 Linkedin blog

Wil jij ook dat jouw onderneming veerkrachtig en flexibel is. Goed voorbereid op de toekomst?

Schrijf je in voor ons webinar.
Hoe zet je slim de SLIM-subsidie in.

Covidius en Open en Eerlijk Coaching (OEEC) organiseren dit webinar

• (Noodzakelijke) organisatieveranderingen
• Het verbeteren van de stressbestendigheid, mentale vitaliteit en productiviteit van je medewerkers
• Het 'hybride werken' implementeren; de nieuwe mix van thuis en kantoor

Schrijf je hier in:
https://lnkd.in/dckc-zN

04-01-2021 Linkedin post

 bestaat 5 jaar! En daar zijn we trots op.
Samen met onze coaches zijn wij de expert in face-to-face coaching.

03-01-2021 Linkedin blog

Open en Eerlijk Coaching (OEEC) wenst iedereen een prachtig 2021 toe! Laten we er samen een mooi jaar van maken.

29-12-2020 Linkedin post

Vanuit Open en Eerlijk Coaching (OEEC) werken wij samen met een hoop goed opgeleide en gecertificeerde coaches. Deze coaches hebben ieder eigen specialiteiten en methodieken die leiden tot de beste ondersteuning. Angela Piette is een van onze coaches in regio Limburg. Naast haar werk voor OEEC heeft zij een praktijk in paarden coaching.
Onlangs mocht ze een mooi artikel schrijven in EAC-magazine. Vol trots delen we dit artikel graag.

https://www.keulseweg.com/eacmagazine/04/index.html#p=50

28-12-2020 Linkedin post

Graag delen we een mooi artikel over leiderschap wanneer er net even teveel gevraagd wordt. Heel toepasselijk in deze tijd met corona.
Vaak kan mental coaching erg behulpzaam zijn om beter en sneller te kunnen ontspannen, dingen een plek te geven en beter grenzen aan te geven.

https://hbr.org/2020/12/how-to-lead-when-your-team-is-exhausted-and-you-are-too

23-12-2020 Linkedin blog

Hoe kun je de SLIM-subsidie, juist tijdens deze coronacrisis, gebruiken voor:

• (Noodzakelijke) organisatieveranderingen
• Het verbeteren van de stressbestendigheid, mentale vitaliteit en productiviteit van je medewerkers
• Het 'hybride werken' implementeren; de nieuwe mix van thuis en kantoor

Laten we 2021 gebruiken voor verandering.

Open en Eerlijk Coaching (OEEC) geeft samen met Covidius een gratis webinar voor ondernemers op 3 maart 2021. Zorg dat je er bij bent en doe er je voordeel mee!

aanmelden

23-12-2020 Linkedin post

Waarom moet je juist nu als organisatie inzetten op mental coaching? Marco Tieleman, MCC geeft in dit artikel 10 goede redenen.

Mijn ICF-collega's Ann Betz en William Arruda schreven dit artikel over de toegevoegde waarde van coaching in een tijd van crisis en onzekerheden. Met hun instemming vertaalde ik het.

Geen alternatieve tekst opgegeven voor deze afbeelding
  1. Professionele coaches zetten tools en technieken in die zich wetenschappelijk bewezen hebben om stress te verminderen. Wanneer we gestrest zijn, is het veel moeilijker om empathie te hebben, creatief te denken, impulsen te controleren en effectieve plannen te maken. Wanneer met coaching de effecten van stress worden verminderd, hebben mensen meer toegang tot creativiteit, empathie en veerkracht. Aspecten die stuk voor stuk cruciaal zijn op dit moment.

lees verder

22-12-2020 Linkedin blog

De International Coaching Federation brengt een serie video's uit over de vernieuwde kerncompetenties voor professionele coaches. Vanuit Open en Eerlijk Coaching (OEEC) zijn deze competenties uitgangspunt voor onze coaches.

Deze video gaat over de derde kerncompetentie rondom het tot stand komen en onderhouden van de coach overeenkomst die de coach aangaat.

21-12-2020 Linkedin post

Samengevat is dit het gevoel dat bij veel mensen is blijven hangen als het over 2020 gaat. Hoe kunnen we dit ombuigen in 2021?

18-12-2020 Linkedin blog

Een van de oorzaken van werkstress en burn-out is workaholisme. Ook hier kun je echte stappen mee maken met een mental coach van Open en Eerlijk Coaching (OEEC)
Wij zijn expert in face-to-face mental coaching.

 

Post LinkedIn:

Zo'n 15 procent van de Nederlandse beroepsbevolking is verslaafd aan hun werk, blijkt uit cijfers van de Universiteit Utrecht. En dat percentage neemt de komende jaren toe, waarschuwt hoogleraar psychologie Wilmar Schaufeli.

Don Kanters adviseert bedrijven hoe ze moeten omgaan met personeel met een werkverslaving en ziet steeds meer coronagerelateerde gevallen binnenkomen, zegt hij tegen RTL (https://lnkd.in/dVUwTMY). Een gevaarlijke trend, want zo'n werkverslaving kan leiden tot slaapproblemen en burn-outs.

🏠 Kun jij je werk goed loslaten wanneer je thuiswerkt?

 

18-12-2020 Linkedin post

Graag wensen we al onze klanten, cliënten en verwijzers prachtige kerstdagen en een goed 2021.

Ondanks de lockdown ivm corona hopen we dat iedereen toch de liefde en verbinding vindt die zo bij deze bijzondere dagen hoort.

In 2021 staan onze coaches natuurlijk weer klaar voor face-to-face mental coaching.

17-12-2020 Linkedin blog

De International Coaching Federation heeft met haar vernieuwde kerncompetenties meer gewicht gelegd op culturele gevoeligheden en Inclusiviteit. Mooie ontwikkeling!

https://lnkd.in/ekyJttE

16-12-2020 Linkedin post

Er wordt steeds vaker thuis gewerkt. Zeker in deze lockdown. Medewerkers hebben het mentaal zwaar blijkt uit allerlei onderzoeken. Zeker nu de kinderen thuis blijven van school en werk wel moet doorgaan. Het is belangrijk dat medewerkers stoom kunnen afblazen en hun frustratie kwijt kunnen. Laat medewerkers bellen met een mentale zorgprofessional die de medewerker verder kan helpen.

Dit product bieden we aan in samenwerking met Cenzo B.V.
De juiste zorg op het juiste moment.

16-12-2020 Linkedin blog

Wees bewust van de enorme mentale impact die deze strenge lockdown teweeg brengt, zoals ook de Fransen hebben ervaren. Ga eens praten met één van onze Mental Coaches over wat deze crisis met jou en jouw mentale welzijn doet en voorkom erger.
Je kunt ons vaak via je werkgever inzetten (en laten financieren), neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

https://nos.nl/l/2360772

15-12-2020 Linkedin post

De International Coaching Federation brengt een serie video's uit over de vernieuwde kerncompetenties voor professionele coaches. Vanuit Open en Eerlijk Coaching (OEEC) zijn deze competenties uitgangspunt voor onze coaches.

Deze video gaat over de tweede kerncompetentie rondom het belichamen van een coachende mindset.

15-12-2020 Linkedin blog

Wij vinden het belangrijk dat wij als OEEC en de OEEC-coaches de ernst van de situatie respecteren en onze verantwoordelijkheid nemen in het naleven van de corona maatregelen en in de maatschappelijke impact. Als uitgangspunt gelden altijd de maatregelen zoals deze zijn vermeld op www.rijksoverheid.nl.

Nieuwe maatregelen
De meest recente maatregelen en de toespraak van de minister president geven (ook voor onze individuele coaching) het dringende advies om zoveel mogelijk vanuit huis te werken, tenzij het noodzakelijk is om naar werk(locatie) te gaan. Tegelijkertijd wordt opgeroepen om (extra) aandacht te hebben voor elkaar en de mentale impact, met name bij kwetsbare groepen.

Afhankelijk van de cliënt kan dit een goede reden zijn om juist op locatie af te spreken.
Binnen deze kaders is er ruimte voor zowel videobellen, telefonische coaching, wandelcoaching als 1-op-1 coaching op locatie. En, bovenal: het vraagt om maatwerk.

Overleg met de cliënt staat hierin voorop.

Voor 1-op-1 coaching in een fysieke ruimte en wandelcoaching gelden de adviezen van de Rijksoverheid:
Was handen;
Hoest en nies in elleboog;
Papieren zakdoekjes;
1,5 meter afstand;
Geen fysiek contact, geen handen schudden;
Bij verkoudheidsklachten gaat de sessie niet door;
Passende hygiënemaatregelen.

14-12-2020 Linkedin post

Wij zijn de expert in mental coaching. Wij helpen medewerkers omgaan met werkdruk stress en spanning. Onze coaches zijn bewezen effectief.

12-12-2020 Linkedin blog

Post van Zwannie Jager:

OEEC heeft als kerstgeschenk een boom laten planten via 'Trees for all'
Zo helpen we ons klimaat en biodiversiteit op deze prachtige planeet!

12-12-2020 Linkedin post

Voetballer Wout Weghorst is in topvorm mede dankzij een mental coaching traject. In dit artikel van het nieuwsplatvorm NU.nl vertelt hij over waarom mental coaching voor hem zo effectief is.

Mental coaching kan jou ook helpen in topvorm te komen. Ga jij ook een coaching traject aan?

Wij zijn de expert in mental coaching en we kunnen snel starten in heel Nederland.

https://www.nu.nl/voetbal/6096236/weghorst-mede-dankzij-mental-coach-op-schot-bij-wolfsburg-geniet-nu-meer.html

11-12-2020 Linkedin blog

De mentale druk op medewerkers is best groot. Waar het de eerste golf nog heel goed leek te gaan, neemt de impact nu echt toe. De eerste golf voelde als verbroederend, samen de schouders er onder en solidair. Maar nu... we zijn al maanden verder. De "romantiek" is er af. We zijn het zat en toch nog niet klaar met corona.
Juist nu de vaccinaties in het vooruitzicht liggen lijkt het zwaar te worden.
Zo werkt het voor mij ook bij bijvoorbeeld hardlopen. Als ik de finish in zicht heb en er blijkt toch nog een bocht te zijn van 100 meter extra, moet ik heel hard mentaal mijn best doen om te blijven hardlopen en niet te gaan wandelen. Ik heb dan de neiging om de handdoek in de ring te gooien. Zo is het ook met vaccinaties. Vanaf januari gaat er gevaccineerd worden maar komende maanden zijn we nog niet klaar met corona.
Hoe zorg je nou dat je mentaal toch nog even doorzet?

Wij zien in de praktijk dat mensen het nu echt zwaarder krijgen. Wacht niet te lang en zoek mentale ondersteuning. Praat met collega's en medewerkers. Deel je zorgen en spanningen. Sla er niet in door en deel het vanuit jezelf. De valkuil is om te gaan klagen.

Samen moeten we het nog een tijdje vol houden. Laten we het dan ook samen doen.

Mentale ondersteuning en corona / covid19

10-12-2020 Linkedin post

Coaching? Wat een vaag begrip. Bijna iedereen is coach maar wat betekent dat nou?
Coaching is een Engelse term die voor veel verschillende begeleidingsvormen gebruikt wordt. Andere veelgebruikte termen voor het begeleiden van mensen zijn: supervisie, mentoring, counseling en therapie. De literatuur is niet eenduidig over een definitie van coaching. Coaching is dus een niet te specificeren vorm van begeleiden. (Volgens encyclo.nl https://lnkd.in/eyHA7d9)

Maar wat is het dan wel? En wat voor soort coaching leveren wij?
Dat leggen we graag uit aan de hand van een animatie video.

10-12-2020 Linkedin blog

De International Coaching Federation brengt een serie video's uit over de vernieuwde kerncompetenties voor professionele coaches. Vanuit Open en Eerlijk Coaching (OEEC) zijn deze competenties uitgangspunt voor onze coaches.

Deze video gaat over de eerste kerncompetentie rondom ethiek.

N.b. een coach van OEEC neemt nooit een huisdier mee naar de coaching 😁

09-12-2020 Linkedin post

Medewerkers vallen niet zomaar om. Dat is een langzaam proces. Een proces waar je als leidinggevende soms lastig grip op krijgt. Doordat er vaak schaamte speelt, voor het niet meer aankunnen van werk, houden sommige medewerkers zich groot en spelen mooi weer. Dit terwijl ze langzaam weg zakken in een poel van werkdruk, stress, spanning, zelfveroordeling, en over hulpvaardigheid.

Maar hoe herken je dit nou tijdig? Hoe creëer je een cultuur waarin zowel werkgever als medewerker grenzen kunnen en durven stellen? En wat doe je als er blijkt toch meer hulp nodig te zijn voor het mentaal welzijn van medewerkers?

08-12-2020 Linkedin post

Recht Door Zee Casemanagement B.V. kiest voor maatwerk oplossingen. Iedere medewerker is uniek.
Koren op onze molen. Ieder mens heeft zijn eigen verhaal en eigen manier van omgaan met problemen. Samen kunnen we het verschil maken. De coaches van Open en Eerlijk Coaching (OEEC) werken vanuit iedere unieke cliënt met een passende aanpak voor zijn of haar hulpvraag. Samen vergroten we de mentale vitaliteit van Nederland.

8-12-2020 Linkedin blog

Raak geïnspireerd door Patrick van Hees, auteur oa De Geluksprofessor! Over onder andere geluk ervaren in een lastige tijd.

post:

08-12-2020 Linkedin post

Hoe vaak sta jij jezelf toe lekker gek te doen? Hoe vaak sta jij jezelf toe te spelen?
Door aan je persoonlijke ontwikkeling te werken vergroot je je gevoel van geluk en vrijheid.

Dit geldt ook voor werkgevers persoonlijk en voor de medewerkers. Investeer in medewerkers om zich persoonlijke te ontwikkelen. Gelukkige medewerkers voelen zich meer verbonden met jouw organisatie en zijn productiever.

7-12-2020 Linkedin blog

We zijn erg trots op Pieter Schols met het behalen van de opleiding tot CHAP-practitioner. (Helaas) op gepaste afstand krijgt hij zijn diploma van Patrick van Hees, auteur oa De Geluksprofessor. Pieter is een zeer betrokken coach werkzaam vanuit Open en Eerlijk Coaching (OEEC). Als CHAP-practitioner helpt hij nu ook medewerkers hun geluksprofiel inzichtelijk te maken en evidence based gelukkiger te worden.

coach Pieter Schols ontvangt het CHAP certificaat van Patrick van Hees

04-12-2020 Linkedin post

Wat is de mentale staat van jouw collega’s en medewerkers? Wacht niet tot de mentale druk te groot is en er mensen gaan uitvallen. Hou de toren stevig door preventief te investeren in het personeel.
Hoe vaak wordt er in jouw organisatie gesproken over werk/privé balans?

impact mentale klachten op organisaties

4-12-2020 Linkedin blog

Een groeiende groep medewerkers heeft moeite met het vele thuiswerken. Eenzaamheid, het missen van sociaal contact en connectie met collega’s, vervaging van de werk/privé grens en ook het donkere, koudere winterseizoen veroorzaken in deze periode toenemende stress. Die stress leidt nu al steeds meer tot mentale klachten en zelfs uitval (verzuim). En we zitten nog middenin de 2e golf en aan het begin van de winter...
Let goed op elkaar en schakel een mental coach in als je de stress te lang of te vaak voelt. En vóórdat het teveel wordt.
Als experts in stress, spanning en werkdruk in combinatie met de transformerende kracht van face-to-face coaching maken onze gecertificeerde coaches daarin het verschil.

Link naar het NOS artikel

Maanden lang thuiswerken

02-12-2020 Linkedin post

“Tell me and I forget, teach me and I may remember, involve me and I learn.”
Benjamin Franklin

Dit is precies waar mental coaching zich op richt. Soms smeekt een cliënt je bijna om als coach jouw antwoord te geven op zijn probleem. En soms is het ook echt lastig om dit niet te doen. Maar een goede coach doet dit niet.

· Ten eerste kan de oplossing van de coach mogelijk niet aansluiten bij de belevingswereld van de cliënt. Iedereen heeft een eigen manier van coping en strategieën in zijn leven hoe hij problemen oplost. De cliënt volgt het advies van de coach omdat hij de expert is terwijl eigenaarschap juist van belang is bij het probleem van de cliënt.

· Ten tweede is de kans dat een hapklare oplossing helemaal niet de impact heeft die een oplossing moet hebben om ook echt te integreren in het bewustzijn van de cliënt.

· Ten derde, door ondersteund met een coach je eigen opties te onderzoeken en nieuwe mogelijkheden te vinden, onderzoek je veel meer dan een mogelijke oplossing maar onderzoek je ook je eerdere coping mechanismes en kun je mogelijk vanuit een intrinsieke motivatie veel meer veranderen dan alleen dat ene probleem. De bredere kijk van de cliënt kan veranderen.

01-12-2020 Linkedin blog

Zijn jouw collega's en of medewerkers echte doorzetters? Hebben ze al gehandeld voor er iets gevraagd is. Staan ze klaar voor elke lastige klus?

Dit is de mentaliteit die je als werkgever of manager wilt zien. Echter is er ook een keerzijde aan deze betrokken houding. Juist deze medewerkers hebben meer kans om op te branden. Om zichzelf voorbij te lopen. Zorg ervoor dat je de dialoog gaande houdt over werk-privé balans, over het mentale welzijn en over spanning en stress.

30-11-2020 Linkedin post

Ook de mentale gezondheid staat door de coronacrisis onder druk. Een derde van de mensen voelt zich somberder, en een derde voelt zich meer gestrest en angstiger dan voor de crisis.

Grijp tijdig in! Voor jezelf, voor je medewerkers, voor je organisatie.
Onze mental coaches zijn experts op het gebied van stress, (werk)druk en spanning en kunnen helpen waar nodig.

https://www.rivm.nl/nieuws/corona-effecten-op-termijn-vooral-voor-kwetsbare-groepen-ingrijpend

26-11-2020 Linkedin blog

Veel medewerkers staan volgens TNO op omvallen. Door de corona pandemie is er veel onzekerheid, de werkdruk neemt toe en er wordt veel thuis gewerkt, wat ook de nodige stress en organisatorische uitdagingen met zich mee brengt.

Maar hoe herken je nou wanneer het teveel is? Hoe herken je die druppel die de emmer doet overlopen?

25-11-2020 Linkedin post

We zijn erg trots op Lotte Verhoeven met het behalen van de opleiding tot CHAP-practitioner. (Helaas) op gepaste afstand krijgt ze haar diploma van . Lotte is een zeer betrokken coach van Open en Eerlijk Coaching (OEEC). Als CHAP-practitioner helpt ze nu ook medewerkers hun geluksprofiel inzichtelijk te maken en evidence based gelukkiger te worden.

coach Lotte Verhoeven ontvangt het CHAP certificaat van Patrick van Hees

24-11-2020 Linkedin blog

Kunnen jouw collega's of medewerkers maar net hun hoofd boven water houden in deze turbulente tijden? Laat ze niet verzuipen!! Blijf in gesprek over het mentaal welbevinden, ook al is er misschien weinig tijd voor. Juist nu is dit van groot belang.

Financieel is dit misschien een moeilijke tijd om te investeren in de toekomst. Toch is dit het juiste moment. De druk op medewerkers is vaak groot, eveneens kan dat zo zijn met onzekerheid voor de toekomst. Het thuiswerken begint zijn tol te eisen en als straks Nederland weer open gaat moet je organisatie weer knallen. Alleen kunnen je medewerkers dat dan nog?

23-11-2020 Linkedin post

We zijn erg trots op Godelieve Bos met het behalen van de opleiding tot CHAP-practitioner. (Helaas) op gepaste afstand krijgt ze haar diploma van Patrick van Hees, auteur oa De Geluksprofessor. Godelieve is al jaren een coach van Open en Eerlijk Coaching (OEEC). Als CHAP-practitioner helpt ze nu ook medewerkers hun geluksprofiel inzichtelijk te maken en evidence based gelukkiger te worden.

Godelieve Bos ontvangt haar CHAP diploma

22-11-2020 Linkedin blog

Alle gecertificeerde coaches moeten doorlopend werken aan hun bijscholing, intervisie en werken aan kennis overdracht voor hun herregistratie van hun certificering. De Associatie voor Coaching biedt hierin een mooie kant en klaar oplossing aan van hoge kwaliteit.

Post:
Afgelopen maandag hadden we onze laatste Binnencirkel bijeenkomst van 2020. Deze keer stond het in het teken van Ethiek. Henk Veltkamp nam ons mee in de wereld van Ethiek, Moraal, Normen, Waarden en Deugden. Enorm leerzaam om ons moreel kompas als coaches te blijven ontwikkelen.

Ook interesse deel te nemen aan professionaliserings bijeenkomsten voor coaches? Kijk op onze website voor het Binnencirkel programma voor 2021. https://lnkd.in/ee9aa3u

20-11-2020 Linkedin post

BIJNA Black Friday DEAL

Mis deze deal niet!

Met een coaching traject van Open en Eerlijk Coaching (OEEC) bespaar je gemiddeld €2.412 per jaar per traject aan werkgeverskosten terwijl een traject gemiddeld €1510,- kost*.

Wees er snel bij want deze aanbieding geldt het HELE JAAR!

*Een gemiddeld coaching traject duurt bij ons 5,9 sessies los van een intake sessie.

Black Friday deal van Open en Eerlijk Coaching

18-11-2020 Linkedin blog

Hoe zit het eigenlijk met jouw werk-privé balans? Zeker in deze tijden van corona slaat de weegschaal wel eens door. Hoe kun je deze balans herstellen zodat je zowel op je werk als privé weer goed in je energie komt te zitten.
Praat eens met een mental coach.

17-11-2020 Linkedin post

Nieuwe cijfers over werkstress: nog steeds een groot probleem, wel andere effecten tijdens de coronapandemie.

Gisteren publiceerde TNO de resultaten van hun nieuwste onderzoek naar werkstress. Nog steeds 1,3 miljoen werknemers (17%) hadden last van burnout klachten en de (verzuim)kosten gerelateerd aan werkstress liepen alleen maar op.

De coronapandemie heeft mentaal een grote impact. Ondanks dat nog steeds 17% van de werknemers burnout klachten ervaren, laat dit onderzoek zien dat er verschuivingen zijn: zo ervaren ouders die op locatie werken minder disbalans en ouders die thuiswerken juist méér disbalans dan voorheen.

Lees er meer over in de Factsheet en het artikel van TNO hieronder.
En wil je (meer) doen aan werkstress en de gevolgen ervan? We adviseren je graag.

https://www.tno.nl/nl/over-tno/nieuws/2020/11/verzuimkosten-door-werkstress-lopen-op-tot-3-1-miljard

17-11-2020 Linkedin blog

We zijn erg trots op Bram J. Meijer met het behalen van de opleiding tot CHAP-practitioner. (Helaas) op gepaste afstand krijgt hij zijn diploma van Patrick van Hees, auteur oa De Geluksprofessor. Bram is al jaren een coach van Open en Eerlijk Coaching. Als CHAP-practitioner helpt hij nu ook medewerkers hun geluksprofiel inzichtelijk te maken en evidence based gelukkiger te worden.

15-11-2020 Linkedin post

Afgelopen weekend hebben Steven Verbeek en Bram J. Meijer voor Open en Eerlijk Coaching de jaarlijkse business focus sessie gehouden om aandacht te geven aan de strategie en doelstellingen voor 2021. In een prachtige omgeving van Den Ilp hebben we goed kunnen brainstormen en overleggen. En natuurlijk ook de nodige lol gehad 😂.

14-11-2020 Linkedin blog

We zijn erg trots op Steven Verbeek met het behalen van de opleiding tot CHAP-practitioner. Jammer genoeg op afstand krijgt hij zijn diploma van Patrick van Hees, auteur oa De Geluksprofessor. Steven is coach van Open en Eerlijk Coaching. Als CHAP-practitioner helpt hij nu ook medewerkers hun geluksprofiel inzichtelijk te maken en evidence based gelukkiger te worden.

coach Steven ontvangt het CHAP certificaat van Patrick van Hees

14-11-2020 Linkedin post

Goed voorbeeld! Trots dat wij als Open en Eerlijk Coaching samen met Cenzo B.V. zijn aangesloten voor dit soort interventies bij het Interventieplatform van Robidus.

Post Robidus B.V.
Interventies kunnen ervoor zorgen dat verzuim wordt voorkomen. Dit kan zowel gaan om de fysieke of mentale gezondheid van een medewerker, als het oplossen van een arbeidsconflict. Onze #casemanagers gebruiken interventies om langdurig verzuim preventief te voorkomen. Benieuwd hoe dit in de praktijk werkt? Lees ons nieuwste praktijkverhaal.

Verwijzing naar artikel

13-11-2020 Linkedin blog

Wij helpen medewerkers mentaal vitaal te worden en te blijven vanuit een landelijk netwerk van de best gecertificeerde coaches. Ook in deze uitdagende tijd van de coronapandemie.

Bekijk onze brochure.

Linkedin post over coachings folder

6-11-2020 Linkedin post

Interessant blog van Paul ter Wal over wat investeren in preventie oplevert. Wordt wakker, ondernemend Nederland!
Zeker in deze onzekere tijden is de mentale impact op medewerkers groot en is dit de tijd om te investeren. Natuurlijk; er moet budget vrijgemaakt worden en dat is voor de ene onderneming in deze tijd makkelijker dan voor de andere. Maar alles wat je er nu niet in investeert, kost je later flink méér geld!
Vanuit Open en Eerlijk Coaching en Cenzo B.V. kunnen we dit op maat verzorgen, passend bij de organisatieen de medewerkers. Nu ook met Team ANDARE.

Verwijzing naar artikel

11-11-2020 Linkedin post

We zijn erg trots op Niels van Santen met het behalen van de opleiding tot CHAP-practitioner. Jammer genoeg op afstand krijgt hij zijn diploma van Patrick van Hees, auteur oa De Geluksprofessor. Niels is coach van Open en Eerlijk Coaching. Als CHAP-practitioner helpt hij nu ook medewerkers hun geluksprofiel inzichtelijk te maken en evidence based gelukkiger te worden.

31-10-2020 Linkedin post

De impact van corona is enorm. Veel medewerkers ervaren stress en onzekerheid. Zowel thuis als op het werk. Als werkgever kun je je medewerkers hierin ondersteunen.
Wij kunnen jouw organisatie hierin ondersteunen. Door mental coaching kunnen medewerkers stappen zetten naar meer focus, ontspanning en geluk. Open en Eerlijk Coaching denkt graag met jou mee.

9-11-2020 Linkedin post

We zijn erg trots op Zwannie Jager met het behalen van de opleiding tot CHAP-practitioner. Jammergenoeg op afstand krijgt ze haar diploma van Patrick van Hees, auteur oa De Geluksprofessor. Zwannie is coach van Open en Eerlijk Coaching. Als CHAP-practitioner helpt ze nu ook medewerkers hun geluksprofiel inzichtelijk te maken en evidence based gelukkiger te worden.

Coach  Zwannie krijgt certificaat van CHAP

7-11-2020 Linkedin post

Voor coaching door goed geschoolde en ervaren coaches, door heel Nederland, bent u bij ons aan het juiste adres.

3-11-2020 Linkedin post

We zijn erg trots op Edmay van der Lely met het behalen van de opleiding tot CHAP-practitioner. (Helaas) op gepaste afstand krijgt ze haar diploma van Patrick van Hees, auteur oa De Geluksprofessor. Edmay is al jaren een coach van Open en Eerlijk Coaching. Als CHAP-practitioner helpt ze nu ook medewerkers hun geluksprofiel inzichtelijk te maken en evidence based gelukkiger te worden.

Coach Edmay ontvangt haar CHAP diploma

Door deze site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies'. Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website voor de bezoeker beter werkt. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten