Volg al onze blogs en andere online activiteiten op de voet en mis niets. Laat onze blogs jou inspireren in onze expertise: coaching op het gebied van stress, spanning en werkdruk.

31-05-2021 Linkedin post

We zijn super blij met ★ Yorick de Lange die ons Open en Eerlijk Coaching (OEEC) team komt versterken! Hij is mental coach in regio Zuid-Holland, Den Haag. Hij heeft veel ervaring en helpt OEEC verder te groeien om nog meer mensen te kunnen helpen. Op naar een mentaal vitaal Nederland.

Welkom Yorick! Fijn dat je erbij bent

21-05-2021 Linkedin blog

Afgelopen woensdag hadden we onze deelnemersvergadering 2021 van Open en Eerlijk Coaching (OEEC). 𝗛𝗲𝘁 𝘄𝗮𝘀 𝗲𝗿𝗴 𝗹𝗲𝘂𝗸 𝗼𝗺 𝗮𝗹𝗹𝗲 𝗺𝗼𝗼𝗶𝗲 𝗿𝗲𝘀𝘂𝗹𝘁𝗮𝘁𝗲𝗻 𝗲𝗻 𝗵𝗲𝘁 𝗴𝗿𝗼𝗲𝗶𝗲𝗻 𝘃𝗮𝗻 𝗵𝗲𝘁 𝗻𝗲𝘁𝘄𝗲𝗿𝗸 𝘁𝗲 𝗸𝘂𝗻𝗻𝗲𝗻 𝗱𝗲𝗹𝗲𝗻 𝗺𝗲𝘁 𝗼𝗻𝘇𝗲 𝗰𝗼𝗮𝗰𝗵𝗲𝘀!

Wat leuk iedereen weer even te zien. Vermoedelijk kunnen we elkaar de volgende keer weer echt fysiek ontmoeten.

Ik ben 𝘁𝗿𝗼𝘁𝘀 op de betrokkenheid en passie van onze coaches!

14-04-2021 Linkedin post

Onze mental coaching wordt ook vaak ingezet via onze partner Cenzo B.V. op mijnbedrijfszorg.nl van Coöperatie VGZ. VGZ meet de tevredenheid van haar cliënten. Wij zijn ongelooflijk trots op het resultaat van 2020:
Onze mental coaching werd gewaardeerd met gemiddeld een dikke 9,0!

09-04-2021 Linkedin blog

In de rubriek 'zakelijk nieuws' van Aevitae staat een artikel van ons over een praktijkvoorbeeld van mentale zorg: hoe weet je nu wat voor soort mentale zorg passend is? We vertellen hoe ons mentale triage-instrument 'Intake Mentaal' werkt op medewerkers niveau.

Veel bedrijven lopen er tegenaan niet goed te weten welke mentale zorg passend is voor de medewerkers. Daarom hebben wij de 'Intake Mentaal' ontwikkeld in samenwerking met Cenzo B.V.

17-02-2021 Linkedin post

SLIM-subsidie voor het MKB? Ja leuk, maar wat een gedoe!
Herkenbaar? Ja én nee. Want wij hebben ervaring in de SLIM-subsidietrajecten en ontzorgen jou maximaal bij het aanvragen, de correspondentie én de afhandeling. Zo krijg je in de praktijk tot wel 95% van alle kosten van het organisatie-/medewerkers-ontwikkelingstraject gesubsidieerd én hoef je er nauwelijks iets aan te doen. Nou ja, nauwelijks? Natuurlijk wel waar het écht om gaat: het met onze expertise (door)ontwikkelen van jouw mkb-organisatie én je medewerkers.
Meld je nu aan voor het webinar en laat je bijpraten over de mogelijkheden. Of neem contact met ons op.

https://lnkd.in/dckc-zN

12-02-2021 Linkedin blog

Interessante Infographic over de "Oorzaken, gevolgen en risicogroepen van Burn-out" van TNO.

In het uitgebreide rapport worden daarbij de volgende tips gegeven per doelgroep om burn-out te voorkomen:

Medewerkers: op tijd aan de bel trekken bij de leidinggevende om op deze wijze uitval te voorkomen, aanpassingen in het werk voorstellen, op tijd proberen te ontspannen (bijvoorbeeld door te sporten) en de tijd nemen voor echt herstel om terugval te voorkomen.

De organisatie als geheel: zorgt dat leidinggevenden goed leren omgaan met deze problematiek, beginnende medewerkers goed begeleiden en borgen dat er binnen de bedrijfscultuur geen stigma ligt op psychische klachten. Ook vele eisen tegelijkertijd zorgt bij medewerkers voor veel burn-out klachten.

Leidinggevenden: actief signaleren en echt luisteren naar de medewerker, helder communiceren en op tijd actie ondernemen als het gaat om aanpassingen in het werk of het inschakelen van een professional.

08-02-2021 Linkedin post

De coronacrisis heeft impact, zeker voor het MKB. Of je nu juist beter draait of alles uit de kast moet halen om te overleven; één ding hebben we gemeen: we worden gedwongen te veranderen, zaken anders te doen. Medewerkers en het personeelsbeleid moeten hierin meebewegen en dat gaat vaak niet vanzelf en vlekkeloos.
Tijdens ons webinar praten we hierover door, geven we je inzicht in de SLIM-subsidie en hoe je die kunt gebruiken om de uitdagingen van de crisis het hoofd te bieden. Want de veranderplannen die voldoen aan de (relevante) criteria worden vanuit de subsidie bijna volledig vergoed!
En, als je wilt, maken wij tijdens een vervolgafspraak samen een plan op maat die wij namens jou kunnen indienen. Makkelijk, goedkoop, kundig én noodzakelijk!
Het webinar wordt georganiseerd door Covidius en Open en Eerlijk Coaching (OEEC). Covidius is expert op het gebied van organisatie(verander)cultuur, communicatie en loopbaanassessments. OEEC is expert op individuele persoonlijke ontwikkeling en het omgaan met verandering.

Duur: 1 uur.
Kosten: Gratis.
Meld je nu aan via: https://lnkd.in/dckc-zN

05-02-2021 Linkedin blog

Onze samenwerkingspartner Patrick van Hees, auteur oa De Geluksprofessor vertelt in de podcast van de De Telegraaf over geluk. Een mooie podcast die veel mensen kan helpen juist in deze corona tijd.
Onze coaches zijn gecertificeerd als CHAP practitioner, wij helpen jou of jouw medewerkers met een consult om jouw CHAP geluksprofiel te begrijpen en hiermee aan de slag te gaan.

02-02-2021 Linkedin post

Een hele mooie en helder uitgelegde video van de International Coaching Federation over de zesde kerncompetentie 'Luistert actief'.
Hier wordt met mooie voorbeelden helder gemaakt wat actief luisteren is en wat er bij komt kijken.

01-02-2021 Linkedin blog

Is jouw onderneming getroffen door de cornonacrisis? Op 3 maart organiseren Covidius en Open en Eerlijk Coaching (OEEC) een Webinar over hoe je als MKB'er de SLIM-subsidie kunt gebruiken om de uitdagingen van de crisis het hoofd te bieden.
Wil je liever direct een persoonlijk gesprek, geef dit aan in het aanmeldformulier!

Duur: 1 uur.
Kosten: Gratis.
Meld je nu aan via: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSd4IQileT1vZBPvV9bYNArMzb3lM9rkBS9qeKgmu80fKjo17Q/viewform

29-01-2021 Linkedin post

Wij helpen de medewerkers van jouw organisatie hun geluk inzichtelijk te krijgen. Hoe vergroot je je (werk)geluk, hoe zet je jouw geluksvoorspellers maximaal in?

Vanuit ons landelijk netwerk van CHAP-practitioners helpt Open en Eerlijk Coaching (OEEC) jou je geluk te vergroten.
Wij werken samen met Patrick van Hees, auteur oa De Geluksprofessor en het CHAP Happiness Institute.

De CHAP is een wetenschappelijk bewezen en onderbouwd instrument.

29-01-2021 Linkedin blog

Wij helpen jouw organisatie met het aanvragen van de SLIM-subsidie en ontwerpen voor een programma. Kijk de video waarin Marcel van Bergen je meer informatie geeft. Wil je nog meer weten? Volg 3 maart het webinar of vraag een persoonlijk gesprek aan.

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSd4IQileT1vZBPvV9bYNArMzb3lM9rkBS9qeKgmu80fKjo17Q/viewform

28-01-2021 Linkedin post

Tips (en oproep!) per doelgroep om burn-out te voorkomen:

Medewerkers: op tijd aan de bel trekken bij de leidinggevende om op deze wijze uitval te voorkomen, aanpassingen in het werk voorstellen, op tijd proberen te ontspannen (bijvoorbeeld door te sporten) en de tijd nemen voor echt herstel om terugval te voorkomen.

De organisatie als geheel: zorgt dat leidinggevenden goed leren omgaan met deze problematiek, beginnende medewerkers goed begeleiden en borgen dat er binnen de bedrijfscultuur geen stigma ligt op psychische klachten. Ook vele eisen tegelijkertijd zorgt bij medewerkers voor veel burn-out klachten.

Leidinggevenden: actief signaleren en echt luisteren naar de medewerker, helder communiceren en op tijd actie ondernemen als het gaat om aanpassingen in het werk of het inschakelen van een professional.

(Arbo) professionals: naast de vele positieve acties die bedrijfsarts en andere (arbo)professionals al nemen is het van belang niet te snel druk te leggen op werkhervatting.

Collega’s: niet te veel met goede raad komen omdat dat veelal als onnodige druk wordt ervaren.

De overheid: kan zorgen dat de vaak lange wachttijden voor behandelingen aangepakt kunnen worden.

Uit: Een grootschalig onderzoek van TNO naar de oorzaken, gevolgen en risicogroepen bij Burn-out.

 

28-01-2021 Linkedin blog

Voor heel veel medewerkers, managers, ondernemers, thuiswerkers, zorgmedewerkers, pakketbezorgers, thuiswerkende ouders en al die mensen die ik vergeten ben, is dit een heftige tijd. TNO meldt dat veel mensen last hebben van ernstige stress.

Zorg goed voor jezelf, denk aan je eigen mentale vitaliteit en ga tijdig met iemand in gesprek om de balans in je leven te behouden of terug te vinden.

26-01-2021 Linkedin post

 vertelt over de mogelijkheden van de SLIM-subsidie. Pak deze kans als ondernemer. Wij helpen je graag verder. Neem contact op met Open en Eerlijk Coaching (OEEC) of Covidius om meer te leren over de SLIM-subsidie of woon ons webinar bij op 3 maart 2021.

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSd4IQileT1vZBPvV9bYNArMzb3lM9rkBS9qeKgmu80fKjo17Q/viewform

 

25-01-2021 Linkedin blog

Groei sterker met de subsidiepot van de SLIM-regeling voor het MKB!
In maart kan je je inschrijven voor de nieuwe ronde. Heb je ook ideeën of misschien al plannen om met de (door)ontwikkeling van je medewerkers en organisatie aan de slag te gaan? Ben je benieuwd welke mogelijkheden er zijn binnen deze subsidie?
Op 3 maart organiseren Covidius en Open en Eerlijk Coaching (OEEC) en Eerlijk Coaching een Webinar hierover.

Duur: 1 uur (16:00 uur).
Kosten: Gratis.
Meld je nu aan via: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSd4IQileT1vZBPvV9bYNArMzb3lM9rkBS9qeKgmu80fKjo17Q/viewform

22-01-2021 Linkedin post

Kamerbrief over aanpak psychosociale arbeidsbelasting: De Staatssecretaris SZW beschrijft hierin de belangrijkste conclusies uit het onderzoek van TNO naar de oorzaken, gevolgen en risicogroepen bij Burn-out.

1.3 Miljoen Nederlanders ervaren Burn-out klachten en verzuim door werkstress. Werkdruk kost werkgevers per jaar €3,1 miljard. Het TNO onderzoek laat zien dat oorzaken van burn-outklachten bij werknemers vaak meerdere, verschillende en gestapelde oorzaken kennen. De oorzaken blijken zeer divers en werk-, persoons- én maatschappelijk gerelateerd.

Hieruit komt naar voren dat preventie van groot belang is en dat leidinggevenden hierbij een cruciale rol vervullen door actief te signaleren, te luisteren en te handelen. Het voorkómen van klachten en vooral van uitval als gevolg van (burn-out)klachten begint bij het signaleren van klachten en hierover tijdig met de leidinggevende in gesprek gaan. De werknemer heeft zelf ook invloed op het voorkomen van klachten, zoals het tijdig aan de bel trekken bij de leidinggevende en voldoende tijd nemen voor ontspanning en herstel.

Wij onderschrijven dit volledig!

N.B. Het volledige onderzoek van TNO: https://www.rijksoverheid.nl/documenten/publicaties/2021/01/11/bijlage-rapport-trends-risicogroepen-oorzaken-en-gevolgen-burnouteindrapport

22-01-2021 Linkedin blog

Graag delen we de 5e video uit de serie van de International Coaching Federation over de 8 kerncompetenties. Deze video gaat over het aanwezig zijn in het moment bij de cliënt.

20-01-2021 Linkedin post

We hebben een mooie mijlpaal gehaald. 500 Volgers van Open en Eerlijk Coaching (OEEC)!
Hier zijn we zeker trots op.
Wat fijn om te zien dat er zoveel mensen zijn die ons op de voet volgen.

20-01-2021 Linkedin blog

Samen met Cenzo B.V. helpt Open en Eerlijk Coaching (OEEC) door heel Nederland medewerkers mentaal vitaal te worden en te blijven. Iets waar veel behoefte aan is in deze tijd van lockdown en thuiswerken. De juiste zorg op het juiste moment!

19-01-2021 Linkedin post

Ben je het thuiswerken zat? Zie je niet meer hoe je de balans weer terug krijgt? Wordt er aan alle kanten aan je getrokken?
Ga eens in gesprek met een mental coach van Open en Eerlijk Coaching (OEEC). Wij helpen medewerkers mentaal vitaal te worden en te blijven.

Ga in gesprek met je werkgever om de mogelijkheden te bespreken. Wij zijn vanuit onze samenwerking met Cenzo B.V. aangesloten bij de meeste bedrijfszorgverzekeringen en daardoor vaak in te zetten door jouw werkgever.

18-01-2021 Linkedin blog

Hoewel thuiswerkers gelukkiger en productiever zijn wanneer zij er zelf voor kiezen om thuis te werken, speelt verplicht thuiswerken burn-outs juist in de kaart. Ook kan het leiden tot onverschilligheid tegenover het werk.

Nu.nl schrijft hierover. Hoe herken je signalen van burn-out en wat je er zelf aan kunt doen.

Wij bieden ondersteuning aan medewerkers die stress en werkdruk ervaren. Ook bij een verstoorde werkprivé balans.
Tijdig ondersteuning inzetten kan enorm veel leed voorkomen. Voorkom burn-outs!

15-01-2021 Linkedin post

Wij helpen jou of jouw medewerkers hun doelen te bereiken. Met een mental coach leer je doelen te formuleren, obstakels te onderzoeken en nieuwe wegen te ontdekken. Met een mental coach kun je leren buiten de je gebaande paden te denken om een breder perspectief te ontwikkelen. Tevens kun je in een veilige omgeving onderliggende overtuigingen aankijken.

Wil je als medewerker aan de slag met een mental coach? Ga eens in gesprek met je werkgever of leidinggevende. In veel gevallen kan je werkgever je hierin ondersteunen. Vanuit Open en Eerlijk Coaching (OEEC) zijn wij opgenomen in veel werkgeversportalen en hebben overeenkomsten met bedrijfszorgverzekeringen. Voel je vrij ons te benaderen met vragen over hoe een coachingstraject in te zetten.

13-01-2021 Linkedin blog

Hoe beïnvloeden emoties het gevoel van druk. De Associatie voor Coaching schrijft hierover. In een mooi artikel over emoties, zelfmotivatie en zelfbedrog.

Bekijk het artikel

12-01-2021 Linkedin post

Lockdown, wat een uitdaging. Ik werk zoveel mogelijk thuis, zoals iedereen. Maar naast het werk heb ik ook twee hele lieve kinderen die ook graag aandacht van papa willen. Door de dag heen probeer ik zo goed mogelijk schooltje te spelen en te werken. Het gaat me eigenlijk wel goed af. Al merk ik dat goed focussen moeizaam gaat. Altijd praat, lacht of gilt er een kind tussen mijn gesprekken door. Zeker op de momenten dat ik me even wil concentreren. En ik begrijp het. Voor mijn kinderen is het echt wel een uitdaging.
Ik bemerk soms een schuldgevoel. Een gevoel dat ik het net niet goed genoeg doe. Aandacht aan mijn kinderen geven en ook aandacht aan werk. Soms loop ik even weg met mijn telefoon als mijn zoontje van drie als een dweil op de grond ligt. Dat voelt niet goed, maar ik zie dan ook geen andere oplossing.
Als ik ze aan het einde van de dag dan naar bed breng vraagt mijn dochter, “Papa, gaan we morgen weer schooltje spelen?” We hebben het best goed gedaan met elkaar!
En dan, de rust is terug in huis. Even lekker op de bank… oh nee, nog wat werk inhalen in de avond.

De onzichtbare impact van de lockdown is groot. Help je medewerkers mentaal vitaal te blijven. Mental coaching kan echt behulpzaam zijn in dit soort situaties.

11-01-2021 Linkedin blog

Wat doet jouw onderneming om medewerkers mentaal vitaal te houden? Juist in deze tijd merken wij dat er veel behoefte is aan ondersteuning. Laat medewerkers niet omvallen.

08-01-2021 Linkedin post

De International Coaching Federation brengt een serie video's uit over de vernieuwde kerncompetenties voor professionele coaches. Vanuit Open en Eerlijk Coaching (OEEC) zijn deze competenties uitgangspunt voor onze coaches.

Deze video gaat over de vierde kerncompetentie rondom het tot stand komen en onderhouden van vertrouwen en veiligheid.

06-01-2021 Linkedin blog

Wil jij ook dat jouw onderneming veerkrachtig en flexibel is. Goed voorbereid op de toekomst?

Schrijf je in voor ons webinar.
Hoe zet je slim de SLIM-subsidie in.

Covidius en Open en Eerlijk Coaching (OEEC) organiseren dit webinar

• (Noodzakelijke) organisatieveranderingen
• Het verbeteren van de stressbestendigheid, mentale vitaliteit en productiviteit van je medewerkers
• Het 'hybride werken' implementeren; de nieuwe mix van thuis en kantoor

Schrijf je hier in:
https://lnkd.in/dckc-zN

04-01-2021 Linkedin post

 bestaat 5 jaar! En daar zijn we trots op.
Samen met onze coaches zijn wij de expert in face-to-face coaching.

03-01-2021 Linkedin blog

Open en Eerlijk Coaching (OEEC) wenst iedereen een prachtig 2021 toe! Laten we er samen een mooi jaar van maken.

Door deze site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies'. Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website voor de bezoeker beter werkt. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten