Miranda de Freitas

Foto van de gecertificeerde coach Miranda de Freitas in regio Utrecht

Mental Coach en Trainer
Zelfstandig gevestigd en aangesloten bij OEEC

Regio: Utrecht

Vestigingslocatie: Bilthoven

Certificering:

ACC certificering mental coach ICF

Logo chap practitioner coaching

 

Vestigingslocatie van Miranda de Freitas Mental Coach uit Bilthoven
Vestigingslocatie van Miranda de Freitas Mental Coach uit Bilthoven

Wie ik ben
Mijn naam is Miranda de Freitas en ik woon met veel plezier in het midden van Nederland in Bilthoven.
“Iedereen zou een coach moeten hebben!” Dat roep ik al sinds ik mijn eerste holistische coach in de arm nam, alweer meer dan 25 jaar geleden. Iets in mij wist gewoon toen al dat er meer mogelijk moest zijn. Zowel op het gebied van werk en zingeving als op het vlak van (intieme)relaties

Coaching: meer zicht op jezelf

Mijn eigen ervaring met coaching is dat ik door de manier waarop ik bevraagd werd anders kon gaan kijken naar mezelf en naar het issue van dat moment in mijn leven. Daarnaast was er ook ruimte voor mijn emoties. Dat was heel bevrijdend en ook een bron van nieuwe inzichten.
Stilstaan bij dat wat er is zonder er iets aan te willen veranderen, dat is voor mij de kunst van het leven.

Hoe ik werk
Mijn manier van werken is dat ik naast de cliënt ga staan. Samen met de cliënt onderzoek ik wat het issue is waar hij of zij aan wil werken. Ik vraag de cliënt wanneer de coaching geslaagd zou zijn voor hem of haar. Op die manier formuleert zich het doel wat de cliënt bereikt wil hebben na afloop van het traject. En wat is er dan nodig om tot dat verwachte doel te komen? De stappen richting dat einddoel worden de tussendoelen waar de cliënt per sessie aan wil werken. Door het stellen van verhelderende vragen en gebruik te maken van verschillende werkvormen ga ik samen met de cliënt op onderzoek en staan we stil bij wat er gebeurt. In dit proces krijgt de cliënt inzicht in zijn patronen en blokkades en overtuigingen. Vervolgens ga ik met de cliënt aan de slag met deze patronen, blokkades en overtuigingen en kijken wat er nodig is om hierin werkelijk een verandering te brengen. Tijdens het proces zorg ik steeds voor een veilige en vertrouwde setting waarbinnen de cliënt kan werken aan wat voor hem of haar belangrijk is om tot een transformatie van zijn of haar overtuigingen te komen.

Mijn ervaring
Ik ben jarenlang werkzaam geweest in het wijkgericht werken bij een gemeente. Daar heb ik ook als co-trainer de training oplossingsgericht werken met behulp van mediationvaardigheden gegeven. Ik heb een 4-jarige opleiding tot psychosociaal werker gevolgd. Daarna heb ik een 3-jarige opleiding gevolgd tot professioneel en transpersoonlijk coach en ben ik ICF gecertificeerd. Bij de organisatie ICU geef ik de assistenten training en assisteer ikzelf ook bij workshops. Sinds 2019 ben ik werkzaam als maatschappelijk werker in een sociaal wijkteam en begeleid ik mensen met diverse problematiek op diverse levensgebieden.

Ervaring in onderandere:

 • (Omgaan met) angst
 • Assertiviteit / Opkomen voor mezelf
 • Balans tussen werk en privé
 • Betekenis -of doel in mijn leven
 • Burn-out / Overspannen / Stress
 • E-coaching
 • Empowerment
 • Familie opstellingen
 • Familievraagstukken / familieproblematiek
 • Hoog gevoeligheid/hoog sensitiviteit
 • Keuzes maken
 • Leiderschap / Leiding geven
 • Lichaamsgericht coachen
 • Mantelzorg
 • Mindfulness
 • Motivatie
 • Omgaan met werkdruk
 • Onderlinge (werk)relaties
 • Ouderschapsproblemen
 • Perfectionisme
 • Presentatie en spreekangst / zichtbaarheid
 • Relatieproblemen / scheiding
 • Rouw / verlies
 • Somberheid
 • Systemisch werk
 • TA (transactionele analyse)
 • Trauma
 • Veerkracht
 • Wandelcoaching
 • Zelfdiscipline
 • Zelfvertrouwen / zelfbeeld / onzekerheid

Open en Eerlijk Coaching is de expert op het gebied van Mental Coaching. Coacht Miranda niet in jouw regio? Kijk gerust op onze site naar één van de andere Mental Coaches.

Door deze site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies'. Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website voor de bezoeker beter werkt. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten